Kirjaudu sisäänKäyttäjätunnusSalasana
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti    
Rekisteröidy
Rekisteröidy
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
IE7> sekä CSS-tiedosto, eivät keskustele samaa kieltä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nappulakenka
-


Liittynyt: 23 Lok 2009
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 12.11.2009 17:40    Viestin aihe: IE7> sekä CSS-tiedosto, eivät keskustele samaa kieltä Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen viesti foorumilla. Tässä taas herätellään vanhaa harrastusta henkiin. Käytän nyt ensimmäistä kertaa CSS -tiedostoa ja ihmettelen lähinnä, miksi en sitä aikaisemmin ole käyttänyt.. Very Happy Meneenpä ongelmaan..

Meillä on koulussa projektina tehdä sivut eräälle taiteilijalla ja huomasin eilen ongelman IE7 ja vanhempien selainten kanssa, siinä miten se asettaa linkit horisontaaliseen tehtäväpalkkiin. Kaikilla muilla selaimilla Opera, Firefox ja Safari ja IE8 joilla olen sivua testannut asettelu toimii niin kuin pitää.

Tässä kuva ongelmasta. Sivut näyttä tuolta IE6:lla ja itse olen testannut sivuja IE8:lla ja toimivat hienosti, mutta kun laitan "Yhteensopivuusnäkymän" päälle, muuttuu ulkoasu linkkien osalta samanlaiseksi..

Tässä käyttämäni CSS..

Koodi:
@charset "UTF-8";
/* CSS Document */
{
   margin: 0;
   padding: 0;

}

body {

   font-size= 62,5 %
   font-family: Helvetica, sans-serif;
   background: url(image/body_bg.gif) repeat-x top #ffdfa6;
}
p, li{
   font-size: 1.1em;
   line-height: 1.3em;
   margin-bottom: 0.8em;   
}

h1 {font-size: 1.7em; margin-bottom: 0.8;}

h2 {font-size: 1.4em; text-trannsform: uppercase; margin-bottom: 0.8em;}

.clear {clear: both;}

div#page-wrap{
   width:914px;
   margin: 0 auto;
   }
   
   
ul#nav{
   height: 316px;
   background: url(image/header-bg.jpg) no-repeat;
   list-Style: None;
   padding-left: 100px;

}
ul#nav p{
   height: 200px;
   padding-right: 90px
   background: url(image/books.gif) no-repeat;
   list-Style: None;

}
ul#nav li a{ /* linkkien asettelu siis hoituu tässä*/
      display: block;
      width: 150px;
      float: left; /*heittää linkit horisonttiin*/
      margin-top: 285px;
      color: white;
      font-Weight: Bold;
      text-decoration: none;
   }
   ul#nav li a:hover, ul#nav li a:active {
      color: yellow;
   }
   
div#vaihtuva{
   padding: 0px 10px 20px 700px;
   
   }

div#main-content{
   padding-bottom: 50px;   
   }
   div#main-content div#left-col {
      float: left;
      width: 310px;   
      }
      div#main-content div#left-col p{
         font-size: 90%;
         }
            
   div#main-content div#right-col {
      float: right;
      width: 560px;
      border-top: 2px #00000;   
   }
      
   
div#footer{
   background: #ffdfa6: repeat-x;
   color: black;
   padding: 10px 0 10px 0;
   font-size: 80%;
   border-top: 1px solid black; width: 914px;
   margin: 0 auto;
   }


Kuten huomaatte sivut ovat yksinkertaiset, mutta minun kokemuksellani se on riittävä ja lisää on tulossa. Kaipaisin pitkaista apua asian suhteen. Olen yrittänyt etsiä tietoa googlen avulla, mutta tällä tietotaidolla ratkaisu ei löydy helposti.

-Aleksi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nappulakenka
-


Liittynyt: 23 Lok 2009
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 13.11.2009 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäisikö minun luoda erillinen ns. IEhack.css tiedosto? Miten asettelu on hoidettu noille vanhemmille selaimille? Vinkkejä tarvitaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lilya
-


Liittynyt: 24 Maa 2010
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 27.4.2010 13:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän myöhään tulee vastaus, mutta voit liittää toisen CSS tiedoston kommenttirivillä silloin, kun selain on vanhempi. Ratkaisu löytyy katsomalla sivujen lähdekoodeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Drezilla
-


Liittynyt: 16 Kes 2006
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 27.4.2010 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkuperäinen ongelma on varmasti ratkaistukin jo mutta tuleville selaajille ja hakukoneiden seikkailijoille aiheesta voi varmasti olla vielä apua joten kirjoittelen vähän.

Onhan dokumenttityyppi määritelty oikein? ifIE-kommentille on myös sovellettavissa vastine PHP:llä jolloin voit hyvin tarkasti määritellä mikä selain käyttää mitäkin tyylitiedostoa. Opas toteutukseen löytyy esimerkiksi Menthal27:n foorumilta.

Selaimilla on lisäksi pieniä eroja siinä millaisia tyylittelyjä oletuksena elementeillä oletetaan erilaisissa tilanteissa olevan. Ns. CSS-reset on harkitsemisen arvoista ja varmistaa ainakin puhtaan pöydän sivujen tyylittelyyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rule-of-three
-


Liittynyt: 03 Kes 2010
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 3.6.2010 7:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä olen tehnyt työkseni mittaamattoman määrän Wordpress ja Joomla-projekteja erinäisten mainostoimistojen ja IT-lafkojen alihankijana ja myös muutamia projekteja omille loppuasiakkaille.

Se mikä tarvitaan on yksi CSS-tiedosto joka koodataan yksin kertaisesti niin, että leiska toimii samallailla kaikissa selaimissa ja homma testataan seuraavissa:
Linux
Firefox
Windows 2000
MS IE 5.5 (uudempaa ei saa)
Windows XP
Firefox
IE 5, 5.5, 6, 7 ja 8
Netscape eri versiot
Opera
Mac
Safari
IE
FireFox..

Tai vähintääkin koodataan niin että pieniä kauneusvirheitä lukuun ottamatta sivuston leiska vain tomii yhdellä CSS-tidostolla ja vaikka sitten väkipakolla pakottamalla miljardilla CSS-virtyksellä ja jippojepolla..

Operassa voi myös vaihtaa HTTP_USER_AGENT-arvoa asetuksista joten sillä voi kiertää PHP:lla tehdyn CSS-tiedoston vaihtamisen.. tosin tietääkseni siinä on aina jotain mistä sen tunnistaa Operaksi.

Joskus vuonna miekkaja kilpi sai kyllä kuunnella jotain netin arvostelijoita jotka on lukenut Jacob Nilleseenin skeidaa liikaa.. joo selaimen HTTP_USER_AGENTtin voi vaitaa plaa plaa plaata.. kun puhut mm. CSS-tiedoston vaihtamisesta selaimen mukaan.. tai vaikka kävijätilastoinnista.. jo IP:n voi vaihta jne jne.. pilkun nussintaa. siis jotain vähemmän terkeitä tyhjän pätijöitä jotka pätee sillä kun Jacob Nillesen sitä ja Jacob Nillsen sitä..

Yleensä se on näin FireFoxissa tomii aina kaikki mutta muissa ei toimi koska ne eivät noudata standardeja ja FireFox on standardi. Paras ja ainoa oikea selain. Ja siksi koska IE on se pahin missä koskaan mikään ei toimi niinme Webdesignerit vihaamme mikkiä ja softaa ylikaiken.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa