Kirjaudu sisäänKäyttäjätunnusSalasana
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti    
Rekisteröidy
Rekisteröidy
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
Dynaamiset osoitteet tyyliin: show_jotakin.php?id=jotaki
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jatezki
-


Liittynyt: 08 Hei 2008
Viestejä: 27

LähetäLähetetty: 25.11.2009 19:54    Viestin aihe: Dynaamiset osoitteet tyyliin: show_jotakin.php?id=jotaki Vastaa lainaamalla viestiä

En saanut phpBB-foorumiin liittyvässä ongelmassani apua, mutta voisikohan joku neuvoa minulle tämän dynaamisiin osoitteisiin liittyvän probleeman. Kyllä kai jengi hallitsee nämä. Smile Eli haluaisin otsikon mukaisen osoitteen esim. näin
www.jotaki.org/uutiset/show_news.php?id=uutinen
.

Korjatkaa jos selitin hieman väärin, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä tässä haen. Ja loppuun vielä sellaista kyselisin, että mihin kohtaa koodissa kyseinen php-pätkä täytyy laittaa? Ennen </Head>-tagia vai ennen koko <HTML>-tagia? Suurkiitokset niille, jotka osaisivat avustaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elekaz
-


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 467
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 25.11.2009 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loppupeleissä on ihan sama missä se itse php-koodi sijaitsee, olennaista on se missä tulostat sen tuloksen.

Eli kaikki nuo kysymysmerkin jälkeiset parametrit saat seuraavalla (esimerkki osoitteesi mukaan):
Koodi:
$muuttuja=$_GET['id'] // $muuttuja=uutinen

_________________
Using windows is like having sex without condom.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jatezki
-


Liittynyt: 08 Hei 2008
Viestejä: 27

LähetäLähetetty: 26.11.2009 13:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 8192 bytes) in /home/uno4845/public_html/uutiset/show_news.php on line 1


Tuommosta pukkaa tulemaan vaikka olen yrittänyt. Siis saisinko ihan tarkan koodin siitä miten tuo oikein onnistuu ja sijoitanko sen show_news.php-tiedostoon vai erikseen index.php-tiedostoon, jonka ulkoasua sitten muokkailen uutta sivustoa tehdessä? Olisi oikein kiva saada sellainen idioottivarma opas tai siis koodinpätkä ja, että minne kohtaan se koodissa tarkalleen ottaen sijoitetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elekaz
-


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 467
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 26.11.2009 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voit testata sitä vaikka luomalla testi.php tiedoston johon kirjoitat:
Koodi:
<?php
echo $_GET['id'];
?>


ja kutsut sitä esim testi.php?id=tulostuu.

Tarkemmin en pysty antamaan esimerkkiä.

Tuo virhe viittaisi jotenkin muistin loppumiseen, mitä nyt googlasin hieman. Siinä en osaa auttaa näkemättä koodia. Jos sittenkään. Kun itselleni ei moisia yleensä tule Smile
_________________
Using windows is like having sex without condom.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jatezki
-


Liittynyt: 08 Hei 2008
Viestejä: 27

LähetäLähetetty: 27.11.2009 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia avuista. Kokeilin neuvojesi avulla jotain php-koodin tynkää ja sain toimimaan. Mutta miten saisin sivun näyttämään erilaiselta eli miten muokkaan sitä. Koska, jos menee sivulle show_news.php?id=01 niin siinä 01 sivujen <title></title> välissä pitäisi olla sivujen oma title eikä sen show news homman title siis yläpalkin otsikko?

Alhaalla vielä ote koodista.

Lainaus:
<?php
if(!isset($_GET["id"])) { $id = "show_news"; }
else { $id = $_GET["id"]; }
if(!file_exists($id . ".php")) { $id = "error"; }
include($id . ".php");
?>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jatezki
-


Liittynyt: 08 Hei 2008
Viestejä: 27

LähetäLähetetty: 27.11.2009 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sortsit tuplista, mutta minulla on ilmoitusluontoinen asia. Sain nyt kaikki dynaamisen sivujärjestelmän ongelmani kuntoon pääpiirteittäin. Mutta, jos Elekaz osaisit vielä neuvoa, että miten saisin tämän tyyliseksi osoitteen:

http://matinsivut.org/show_features.php?id=14&page=2

Miten tapahtuu tällainen, jos on dynaamisen osoitteen omaavan sivutiedoston sisällä toinenkin tämmönen dynaaminen juttu? Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elekaz
-


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 467
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 27.11.2009 23:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuo urli nyt auennut mutta otat samalla tavalla tuon page:n muuttujaan kuin id:n ja teet sille ehtoja sun muita juttuja mitä haluat.

Tässä vielä rautalangasta antamasti osoitteen perusteella:
Koodi:
$muuttuja=$_GET['id'] ;// $muuttuja=14
$muuttuja2=$_GET['page']; // $muuttuja2=2

_________________
Using windows is like having sex without condom.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa