Kirjaudu sisäänKäyttäjätunnusSalasana
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti    
Rekisteröidy
Rekisteröidy
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
Poistettu Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 11.2.2006 15:21    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Lefa
Arkku.net henkilökunta


Liittynyt: 09 Lok 2004
Viestejä: 827
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 11.2.2006 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koodi:
<form action="phpbb/login.php" method="post" target="_top">
Tunnus:<br>
<input name="username" size="18" maxlength="40" value="" type="text"><br>
Salasana:<br>
<input name="password" size="18" maxlength="32" type="password"><br>
<input name="login" class="mainoption" value="Kirjaudu sisään" type="submit">
</form>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 11.2.2006 19:46    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Lurulude
Arkku.net henkilökunta


Liittynyt: 01 Syy 2005
Viestejä: 213
Paikkakunta: Lohja

LähetäLähetetty: 21.2.2006 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos haluaa samalla lailla kuin arkussa, pitää lisätä vain pätkä:
Koodi:
<input type="hidden" name="redirect" value="../<paikka_josta_tultiin_/_halutaan_sivun_ohjautuvan>.php">
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 25.4.2006 18:28    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Elekaz
-


Liittynyt: 04 Mar 2005
Viestejä: 467
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 25.4.2006 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jt kirjoitti:

miten tuohon määritellään salasana ja käyttäjätunnus ? Confused
kun aattelin omille sivuille nykästä sivun mikä tarttis salasanan ja käyttäjätunnuksen et sinne pääsis ja rupee ideat käymään vähiin Sad


login.php
Koodi:
<?php
//halutut tunnukset
$tunnus="tunnus";
$salasana="salasana";

//formilta tulleet tunnukset
$annettu_tunnus=$_POST['username']?$annettu_tunnus:"";
$annettu_salasana=$_POST['password']?$annettu_salasana:"";

//tarkistus
if($annettu_tunnus==$tunnus && $annettu_salasana==$salasana){
  //toimenpiteet jos tunnukset täsmäävät
  //tässä esimerkissä teemme käyttäjälle sessionin jolla tarkistamme että on sisällä
  $_SESSION['login']=1;
}else{
  //muuten näytetään uudelleen kirjautumisformi
  echo "<form action=\"\" method=\"post\">";
  echo "Tunnus:<br />";
  echo "<input name=\"username\" type=\"text\"><br />";
  echo "Salasana:<br />";
  echo "<input name=\"password\"" type=\"password\"><br />";
  echo "<input name=\"login\" value=\"Kirjaudu sisään\" type=\"submit\">";
  echo "</form>";
}
?>


suojattu.php
Koodi:

<?php
if($_SESSION['login']==1){
  //tähän se mitä halutaa suojata
  //esimerkissä tulostamme vain että sisällä ollaan
  echo "Sisällä ollaan!";

}


logout.php
Koodi:

<?php
//tuhotaan kaikki sessionit
session_destroy();
//ohjataan index.html sivulle
header('Location: index.html');
?>

Erittäin yksinkertainen esimerkki jossa luodaan login niminen session jonka avulla tarkistetaan myöhemmin kirjautuminen. Todellisuudessa ei kannata jättää tarkistusta näin yksinkertaiseksi mutta en viitsinyt turhaa alkaa sotkemaan esimerkkiä turhalla. Idea tulee varmaan esiin.
_________________
Using windows is like having sex without condom.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lurulude
Arkku.net henkilökunta


Liittynyt: 01 Syy 2005
Viestejä: 213
Paikkakunta: Lohja

LähetäLähetetty: 26.4.2006 0:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jt kirjoitti:
Lefa kirjoitti:
Koodi:
<form action="phpbb/login.php" method="post" target="_top">
Tunnus:<br>
<input name="username" size="18" maxlength="40" value="" type="text"><br>
Salasana:<br>
<input name="password" size="18" maxlength="32" type="password"><br>
<input name="login" class="mainoption" value="Kirjaudu sisään" type="submit">
</form>


miten tuohon määritellään salasana ja käyttäjätunnus ? Confused
kun aattelin omille sivuille nykästä sivun mikä tarttis salasanan ja käyttäjätunnuksen et sinne pääsis ja rupee ideat käymään vähiin Sad


ja itseasiassa kyseinen asia on varsin helppoa toteuttaa phpbb:n avulla Smile
eli aloitetaan pistämällä kyseinen pätkä suojatuksi halutun sivun alkuun:
Koodi:

@define('IN_PHPBB', true);
@$phpbb_root_path = './forum/';
@include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
@include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
@$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
@init_userprefs($userdata);


Tämän jälkeen suojataan eri osat sivustoista näin:
Koodi:

<?php
if( $userdata['session_logged_in'] )
   { ?>
 Tähän väliin tulee normi html-koodi, joka näytetään kirjautuneille...
<?php } ?>


mahdollista on myöskin lisätä käyttäjätason tarkistus:
Koodi:

if($userdata['user_level'] == ADMIN){

if($userdata['user_level'] == "MODERATOR"){



sekä myöskin näyttää vaihtoehtoinen tieto (esim. kirjautumislomake / virhesivu), jos ei olla kirjauduttu sisään...
Koodi:

else
     { ?>
Tähän väliin tulee sitten tavarat kirjautumattomille / niille, joilla ei käyttöoikeudet riitä
<?php }?>

_________________
Arkku.net Staff
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 26.4.2006 15:14    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 28.11.2006 19:01    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
aarnis
-


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 21.12.2006 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lurulude kirjoitti:
Jt kirjoitti:
Lefa kirjoitti:
Koodi:
<form action="phpbb/login.php" method="post" target="_top">
Tunnus:<br>
<input name="username" size="18" maxlength="40" value="" type="text"><br>
Salasana:<br>
<input name="password" size="18" maxlength="32" type="password"><br>
<input name="login" class="mainoption" value="Kirjaudu sisään" type="submit">
</form>


miten tuohon määritellään salasana ja käyttäjätunnus ? Confused
kun aattelin omille sivuille nykästä sivun mikä tarttis salasanan ja käyttäjätunnuksen et sinne pääsis ja rupee ideat käymään vähiin Sad


ja itseasiassa kyseinen asia on varsin helppoa toteuttaa phpbb:n avulla Smile
eli aloitetaan pistämällä kyseinen pätkä suojatuksi halutun sivun alkuun:
Koodi:

@define('IN_PHPBB', true);
@$phpbb_root_path = './forum/';
@include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
@include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
@$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
@init_userprefs($userdata);


Tämän jälkeen suojataan eri osat sivustoista näin:
Koodi:

<?php
if( $userdata['session_logged_in'] )
   { ?>
 Tähän väliin tulee normi html-koodi, joka näytetään kirjautuneille...
<?php } ?>


mahdollista on myöskin lisätä käyttäjätason tarkistus:
Koodi:

if($userdata['user_level'] == ADMIN){

if($userdata['user_level'] == "MODERATOR"){



sekä myöskin näyttää vaihtoehtoinen tieto (esim. kirjautumislomake / virhesivu), jos ei olla kirjauduttu sisään...
Koodi:

else
     { ?>
Tähän väliin tulee sitten tavarat kirjautumattomille / niille, joilla ei käyttöoikeudet riitä
<?php }?>

Miten toi toimii? En saa itse toimimaan kun tartisin tollasta että rekisteröis ensin foorumiin ja sitten pääsis kirjautuu jonekin muualla kuin foorumiin samalla tavalla kun arkussa eli kun rekisteröityis foorumiin niin pääsis kirjautuu mun sivuille miten onnistuis
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jusalus
-


Liittynyt: 26 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 6.2.2007 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs mä? Olen saannut tälläistä aikaan...-> http://jusan.arkku.net/

Pitäis nyt saada hyvin aikaan, että kun loggaa sisään, niin näkyy sitten samassa laatikkossa "kuka on logannut sisään" ja silleen...vähän kun täällä arkku.netissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
axl
Arkku.net henkilökunta


Liittynyt: 26 Jou 2005
Viestejä: 279

LähetäLähetetty: 6.2.2007 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisikohan tuo username ollut tuossa $userdata -arrayssa kohdassa 'username'.. eli siis, muuttuja $userdata['username'] kehiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jusalus
-


Liittynyt: 26 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 11.2.2007 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jusalus kirjoitti:
Mitenkäs mä? Olen saannut tälläistä aikaan...-> http://jusan.arkku.net/

Pitäis nyt saada hyvin aikaan, että kun loggaa sisään, niin näkyy sitten samassa laatikkossa "kuka on logannut sisään" ja silleen...vähän kun täällä arkku.netissä.
Auttakaas nytten minua...en saa mitenkään toimimaan. ;S
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jusalus
-


Liittynyt: 26 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 2.3.2007 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääkö noi kaikki php koodit siis upottaa vaikka mun index.php:n? o.O En tajua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jusalus
-


Liittynyt: 26 Tam 2006
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 30.7.2007 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mie oon saannut aika hyvin asennettua "Loginnia" sivuilleni, mutta kun avaan sivuni eka kertaa, nii heittää tälläistä ilmoitusta ylös:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/jusanetti.arkku.net/htdocs/index.php:3) in /var/www/virtual/jusanetti.arkku.net/htdocs/keskustelu/includes/sessions.php on line 254

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/jusanetti.arkku.net/htdocs/index.php:3) in /var/www/virtual/jusanetti.arkku.net/htdocs/keskustelu/includes/sessions.php on line 255

Seuraavaksi, miksiköhän ei uloskirjautuminen oikein onnistu? Koodi on seuraavanlainen:

Koodi:
<?php echo "<a href=\"/keskustelu/login.php?logout=true&amp;redirect=../etusivu.php\">Kirjaudu ulos [ " . $userdata['username'] . " ]</a>\n";?>


Klikkasen "Kirjaudu Ulos [ Jusa ]" niin sitten tulee esiin PhpBB foorumi ja lukee "invalid session". Missä vika? Tietoja sain ensiksi täältä: http://mureakuha.com/keskustelut/2?7563 ja sitten täältä: http://mureakuha.com/keskustelut/2?8871
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Arkku.net Foorumin päävalikko » Ohjelmointi Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa