Kirjaudu sisäänKäyttäjätunnusSalasana
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti    
Rekisteröidy
Rekisteröidy
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Arkku.net Foorumin päävalikko » Kyselyt

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
Poistettu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 1.7.2006 18:23    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 1.7.2006 18:31    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Lefa
Arkku.net henkilökunta


Liittynyt: 09 Lok 2004
Viestejä: 826
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 1.7.2006 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alunperin tein palvelimen, koska tarvitsin hostia irc-botilleni. Tuolloin (~4v sitten) minulla ei vielä ollut linux-kokemusta, ja palvelimeen meinasin aluksi asentaa windowsin. Päätin kuitenkin kokeilla, kuinka Debian linuxin asennus ja ylläpito onnistuisi - ja sehän onnistui hyvin!

Myöhemmin palvelimelle tuli irc-bottien lisäksi omia kotisivuja ja muita projekteja. Pian aloin jakamaan ilmaisia tunnuksia myös muille, aluksi lähinnä kavereille. Tuolloin palvelimen internet-yhteys oli nopeudeltaan 2Mb/512kb ja palvelimen prosesssori oli 350MHz pentium2. Pari vuotta sitten palvelin vaihtui, ja uusi prosessori oli AMD Athlon XP 2200+. Internet-yhteyden palveluntarjoaja vaihtui samoihin aikoihin GoHomeen, mutta nopeus oli edelleen 2Mb/512kb.

Noin vuosi sitten internet-yhteyden nopeus kävi kertakaikkiaan liian hitaaksi, ja päätin ostaa Hollannista uuden palvelimen 100Mb/s internet-yhteydellä varustettuna. Uuden palvelimen prosessori on AMD Sempron 2800+. Rahojen riittävyys muodostui kuitenkin ongelmaksi, mutta onneksi sain Ammuu.comin avustamaan kuluissa.

Uuden palvelimen myötä uudistin myös palvelut täysin. Aiemmin mm. käyttäjätiedot olivat ammattitaidottomasti kirjoitettu tekstitiedostoihin ylös, mutta kasvavan käyttäjämäärän vuoksi koodasin monipuoliset hallintapaneelit ja tietokannat. Seuraava vaihe oli uusien palveluiden julkaiseminen. Arvelin, että käyttäjiä tulisi olemaan paljon, joten muutaman ihmisen mukaan helpdeskiin.

Uusien palveluiden julkaisemisen jälkeen käyttäjämäärät kasvoivat voimakkaasti. Uusia käyttäjiä tuli kymmenittäin joka päivä. Nykyään käyttäjiä on jo useita tuhansia.

Kasvu ei kuitenkaan ole tapahtunut täysin ongelmitta. Aiemmin Arkku.net oli yksi pieni palvelin muiden joukossa, mutta kohosimme nopeasti suomen suurimman ilmaisen irc-palveluntarjoajan asemaan; ja nyt olemme jo maailman suurimpien listalla. Julkisuus ei koskaan tule yksin; aina on kateellisia, jotka haluavat aiheuttaa mahdollisimman paljon vaivaa. Varsinkin viime talven aikana palvelimeemme kohdistettiin useita DDoS-hyökkäyksiä. Nyt hyökkäyksien määrä on onneksi kääntynyt laskuun.

Ei kasvu tähän kuitenkaan ole pysähtynyt. Olemme jälleen ostamassa uutta palvelinta. Uuden palvelimen internet-yhteys on 100Mb/s, kuten vanhankin. Laitteisto on kuitenkin tehokkaampi, ja ip-osoitteita tulee enemmän. Uuteen palvelimeen on suunnitelmien mukaan tulossa Intel Pentium4 3GHz HT -prosessori.

Uuden palvelimen myötä julkaisemme jälleen uusia palveluita. Suunnitelmissa olisi Teamspeak2-kanavien, irc-statsien sekä sähköpostitunnuksien julkaiseminen.

Tavoitteenamme on tarjota käyttäjille mahdollisimman monipuolisia ja laadukkaita palveluita ilmaiseksi. Ainakin omien kokemusteni pohjalta voin sanoa, että tavoitteessa on pysytty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Poistettu
Vieras





LähetäLähetetty: 14.11.2006 14:40    Viestin aihe: Poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Poistettu
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Arkku.net Foorumin päävalikko » Kyselyt Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa