Kirjaudu sisäänKäyttäjätunnusSalasana
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti    
Rekisteröidy
Rekisteröidy
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit
Arkku.net Foorumin päävalikko » Helpdesk

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
https://
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sppo71
-


Liittynyt: 07 Jou 2014
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 22.2.2020 18:04    Viestin aihe: https:// Vastaa lainaamalla viestiä

Mites tuon https:// alun saisi toimimaan? Nykyisin osoite alkaa http:// ja selaimet alka ilmoittamaan että sivusto ei ole turvallinen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tahvaki
-


Liittynyt: 08 Hel 2016
Viestejä: 1
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 22.4.2020 11:54    Viestin aihe: https:// Vastaa lainaamalla viestiä

Moi sppo71, https:n saa otettua käyttöön lisäämällä ja ottamalla sivustolle käyttöön SSL-sertifikaatin. Ilmaisen sertifikaatin saa mm. Let's Encrypt -palvelun (https://letsencrypt.org) kautta.

Arkku.netiin tämä Let's Encrypt on integroitu helposti käytettäväksi sivuston hallinnan kautta: kirjaudu arkku.netiin ja avaa sieltä oman sivustosi hallinta. Valitse oikealta ylhäältä valikosta Domainit ja sitten vasemman reunan valikosta Let's Encrypt.

Tämän sivun DNS names -napista voit tarkistaa, mille kaikille domain-nimille (= sivustojesi osoitteet) sertifikaatti lisätään. Luo-napista saat luotua uuden sertifikaatin, joka otetaan sitten saman tien käyttöön, kun luontipyyntö on mennyt läpi. Itsellä tämä tapahtui miltei välittömästi, mutta jos palvelussa on ruuhkaa (lue sivun ylälaidan infoteksti), niin tässä voi mennä hetki. Päivittämällä tuota sivua näet pyynnön tilanteen. Kun tilana on Aktivoitu, sertifikaatti on käytössä ja voit käyttää https-alkuista osoitetta sivustollasi.

Sertifikaatti pitää uusia määräajoin, näet sertifikaatin vanhenemisajan Expiry date -kohdasta ja seuraavan uusimisajan Next renewal date -kohdasta, eli sertifikaatti ilmeisesti uusitaan automaattisesti tällöin. Voit uusia sertifikaatin manuaalisesti Renew-napilla ja poistaa käytöstä Revoke-napilla.

Jos tarvitset apua tai sinulla on kysymyksiä, katso https://www.arkku.net/ohjeet-sivulta tai ota yhteyttä arkku.netin ylläpitoon, itse olen vain arkku.netin käyttäjä.

Lisätietoa SSL-sertikaateista saat esim. tämän linkin takaa: https://www.helpotkotisivut.fi/blogi/ilmainenkin-ssl-sertifikaatti-suojaa-sivustosi-liikennetta/ (disclaimer: minulla ei ole mitään suhdettä ko. sivustoon, sivu oli vain mielestäni melko helppolukuinen).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Arkku.net Foorumin päävalikko » Helpdesk Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa